Betyg: 42013-08-10, kl 20:16, om Restaurang Blue Light YokohamaEnda stället vad jag vet som använder japanskt ris i sin sushi. Nu tycker jag av princip att izakaya-ställen ska hålla sig till sina enkla smårätter och sushi-restauranger skall bara servera sushi - men bor man i jordens ände får man leva efter devisen ´beggars cannot be chosers´ Ni som har gett ett högre betyg till en annan restaurang i Stockholm kan ju tänka om - om man inte känner skillnaden skall man kanske inte basunera ut det på internet.
Betyg: 12013-08-11, kl 16:36, om KoreanaStället drevs av en koreansk familj som också äger matbutiken intill. De serverade half-hyfsad/ohyfsad koreansk mat i försvenskad tappning. De sålde stället till ett gäng kineser (vilket för mig inte är ett problem) men som körde stället i de nedre sedimenten av botten, halvvägs genom jorden till landet de kommer ifrån. Undvik till varje pris. Det är inte så svårt förvisso, med tanke på att det är praktiskt omöjligt att få beställa här. Antigen är det slut på bord (deras flickvänner sitter och gäspar), slut på mat, eller så funkar inte kortläsaren = svart. Nästa gång tipsar vi skatteverket.
Betyg: 22013-08-10, kl 21:28, om Sushibar SolrosenEn av de få ställen i Stockholm som faktiskt ägs och drivs av en japansk hemmafru. Vägg i vägg med Japanska Torget, vilket är praktiskt. Nu lagar japanska hemmafruar aldrig sushi (det är ingen mat man lagar hemma på det sättet) så det borgar inte för något särskilt. Särskilt om man tvingas tänka att ´svenskar gillar lax, alltså säljer jag bara lax. Men så dumma svenskar är´. Det sista hittade jag på själv, men jag garanterar att vi japaner har alla tänkt tanken.
Betyg: 12013-08-10, kl 20:37, om Sushibar HokkaidoJag skrattar så jag dör varje gång jag passerar. Som alla kineser som driver sushihak så döpte de stället genom att blunda och peka på en karta över Japan - et voila, fingret hamnade på Hokkaido (som skrivs 北海道, och betyder nordhav). Skylten skrivet på kinesiska innehåller ett stavfel - genom att byta ut det första tecknet mot övre (上) får man en helt annan mening, nämligen Shanghais kommun. Är det medvetet så är det jätterolig humor. Är det omedvetet så är det tragiskt - än idag har jag aldrig träffat en kines med humor. Maten? Äter man här så har man släppt all form av självbevarelsedrift.
Betyg: 22013-08-10, kl 21:14, om Yibin SushiYibin ligger i Sichuan trakten, känd för det godaste kinesiska köket, troligen även det bästa köket i hela världen. Varför en familj från Yibin då bestämmer sig för att laga sushi är för mig helt obegripligt. Kanske trodde man att de skulle dö av fattigdom eftersom svenskarna inte vill ha något annat än chili biffar och friterade bananer. Hursomhelst, så är deras sushi medioker: riset är för sött (troligen använder de socker istället för mirin och använder för lite salt och su, japanskt vinäger). Jag har ätit här ett par gånger som ett slags utlandsbistånd. Dock bättre än Ikki i gallerian
Betyg: 12013-08-10, kl 21:11, om Ikki FältöverstenDet är så dåligt att ni som gett det högre betyg än 1 kan sluta äta sushi, eller åtminstone sluta skriva recensioner för att vägleda andra. Ris, fisk, soja, meny ... allt är fel. Miso soppan innehåller hälften så mycket ajidashi och miso som det skall egentligen göra. Föreställ er en restaurang som serverar blåband soppa till förrätt, där ägarna har spätt ut den dubbelt för att spara pengar. Hans kunder märker ju ändå inte någon skillnad. Det finns än värre rykten om stället som började i konkursboet efter Fujiyama.
Betyg: 22013-08-10, kl 21:14, om Arigato Sushi WokTypiskt Roppongi derivat. Någon i köket måste ha jobbat på Roppongi och gör om tricket med sina släktingar. Om jag skall säga något snällt ... så är det inte Stockholms sämsta ställe.
Betyg: 32013-08-10, kl 19:27, om RoppongiRoppongi satte en standard för sushirestauranger i Stockholm under 90-talet. Har ni funderat över varför varenda sushihak i Stockholm serverar miso soppa först, eller bara insideout california rolls (det ni bönder kallar rullar med riset utåt)? För att Roppongi började med det, och då ingen svensk har varit närmare Japan än till Hantverkargatan så tror varenda stockholmare att det är så här det skall vara. Roppongi har utbildat varenda sushi-kock i Stockholm (och Mongoliet där många kockar kommer från) som startat eget. Har dock funderat över varför han döpte stället efter turistdisko-gettot.
Betyg: 32013-08-10, kl 21:15, om Restaurang AsahiStället ägs av kineser (well, som alltid med alla ställen i Stockholm) men de försöker. Vid första besöket hade riset kokats med för lite vatten (well, som alltid med alla ställen i Stockholm). Jag sade till om det och hade han ändrat receptet när jag hämtade mat en vecka senare. Nu har jag inte tid att utbilda kockar i Stockholm, men ett plus för att de lyssnade. Koreanska delen av menyn har jag inte vågat mig på, men varför måste alla ställen servera koreanska rätter som bibimbap och yakiniku/bulgogi? Lite som att gå till en toskansk restaurang och hitta hamburgare.
Betyg: 42013-08-10, kl 19:10, om Ki-MamaKi-mama är faktiskt en av de få ställen man kan beställa sushi från utan att bli förbannad. Beställer man något annat än nigiri och temaki kan ni sluta läsa nu, ni är ändå lyckligast med fjorton kylskåpskalla bitar med lax och räkor. Ett litet plus för att de har unagi på menyn för varma sommardagar. Deras fejk-koreanska meny kan man dock hålla sig borta från.
Betyg: 42013-08-10, kl 20:16, om Restaurang Blue Light Yokohama
Enda stället vad jag vet som använder japanskt ris i sin sushi. Nu tycker jag av princip att izakaya-ställen ska hålla sig till sina enkla smårätter och sushi-restauranger skall bara servera sushi - men bor man i jordens ände får man leva efter devisen ´beggars cannot be chosers´ Ni som har gett ett högre betyg till en annan restaurang i Stockholm kan ju tänka om - om man inte känner skillnaden skall man kanske inte basunera ut det på internet.
5 2 Från Sushikartan.seBetyg: 12013-08-11, kl 16:36, om Koreana
Stället drevs av en koreansk familj som också äger matbutiken intill. De serverade half-hyfsad/ohyfsad koreansk mat i försvenskad tappning. De sålde stället till ett gäng kineser (vilket för mig inte är ett problem) men som körde stället i de nedre sedimenten av botten, halvvägs genom jorden till landet de kommer ifrån. Undvik till varje pris. Det är inte så svårt förvisso, med tanke på att det är praktiskt omöjligt att få beställa här. Antigen är det slut på bord (deras flickvänner sitter och gäspar), slut på mat, eller så funkar inte kortläsaren = svart. Nästa gång tipsar vi skatteverket.
6 5 Från Sushikartan.seBetyg: 22013-08-10, kl 21:28, om Sushibar Solrosen
En av de få ställen i Stockholm som faktiskt ägs och drivs av en japansk hemmafru. Vägg i vägg med Japanska Torget, vilket är praktiskt. Nu lagar japanska hemmafruar aldrig sushi (det är ingen mat man lagar hemma på det sättet) så det borgar inte för något särskilt. Särskilt om man tvingas tänka att ´svenskar gillar lax, alltså säljer jag bara lax. Men så dumma svenskar är´. Det sista hittade jag på själv, men jag garanterar att vi japaner har alla tänkt tanken.
3 1 Från Sushikartan.seBetyg: 12013-08-10, kl 20:37, om Sushibar Hokkaido
Jag skrattar så jag dör varje gång jag passerar. Som alla kineser som driver sushihak så döpte de stället genom att blunda och peka på en karta över Japan - et voila, fingret hamnade på Hokkaido (som skrivs 北海道, och betyder nordhav). Skylten skrivet på kinesiska innehåller ett stavfel - genom att byta ut det första tecknet mot övre (上) får man en helt annan mening, nämligen Shanghais kommun. Är det medvetet så är det jätterolig humor. Är det omedvetet så är det tragiskt - än idag har jag aldrig träffat en kines med humor. Maten? Äter man här så har man släppt all form av självbevarelsedrift.
8 9 Från Sushikartan.seBetyg: 22013-08-10, kl 21:14, om Yibin Sushi
Yibin ligger i Sichuan trakten, känd för det godaste kinesiska köket, troligen även det bästa köket i hela världen. Varför en familj från Yibin då bestämmer sig för att laga sushi är för mig helt obegripligt. Kanske trodde man att de skulle dö av fattigdom eftersom svenskarna inte vill ha något annat än chili biffar och friterade bananer. Hursomhelst, så är deras sushi medioker: riset är för sött (troligen använder de socker istället för mirin och använder för lite salt och su, japanskt vinäger). Jag har ätit här ett par gånger som ett slags utlandsbistånd. Dock bättre än Ikki i gallerian
5 10 Från Sushikartan.seBetyg: 12013-08-10, kl 21:11, om Ikki Fältöversten
Det är så dåligt att ni som gett det högre betyg än 1 kan sluta äta sushi, eller åtminstone sluta skriva recensioner för att vägleda andra. Ris, fisk, soja, meny ... allt är fel. Miso soppan innehåller hälften så mycket ajidashi och miso som det skall egentligen göra. Föreställ er en restaurang som serverar blåband soppa till förrätt, där ägarna har spätt ut den dubbelt för att spara pengar. Hans kunder märker ju ändå inte någon skillnad. Det finns än värre rykten om stället som började i konkursboet efter Fujiyama.
7 2 Från Sushikartan.seBetyg: 22013-08-10, kl 21:14, om Arigato Sushi Wok
Typiskt Roppongi derivat. Någon i köket måste ha jobbat på Roppongi och gör om tricket med sina släktingar. Om jag skall säga något snällt ... så är det inte Stockholms sämsta ställe.
1 3 Från Sushikartan.seBetyg: 32013-08-10, kl 19:27, om Roppongi
Roppongi satte en standard för sushirestauranger i Stockholm under 90-talet. Har ni funderat över varför varenda sushihak i Stockholm serverar miso soppa först, eller bara insideout california rolls (det ni bönder kallar rullar med riset utåt)? För att Roppongi började med det, och då ingen svensk har varit närmare Japan än till Hantverkargatan så tror varenda stockholmare att det är så här det skall vara. Roppongi har utbildat varenda sushi-kock i Stockholm (och Mongoliet där många kockar kommer från) som startat eget. Har dock funderat över varför han döpte stället efter turistdisko-gettot.
1 0 Från Sushikartan.seBetyg: 32013-08-10, kl 21:15, om Restaurang Asahi
Stället ägs av kineser (well, som alltid med alla ställen i Stockholm) men de försöker. Vid första besöket hade riset kokats med för lite vatten (well, som alltid med alla ställen i Stockholm). Jag sade till om det och hade han ändrat receptet när jag hämtade mat en vecka senare. Nu har jag inte tid att utbilda kockar i Stockholm, men ett plus för att de lyssnade. Koreanska delen av menyn har jag inte vågat mig på, men varför måste alla ställen servera koreanska rätter som bibimbap och yakiniku/bulgogi? Lite som att gå till en toskansk restaurang och hitta hamburgare.
1 4 Från Sushikartan.seBetyg: 42013-08-10, kl 19:10, om Ki-Mama
Ki-mama är faktiskt en av de få ställen man kan beställa sushi från utan att bli förbannad. Beställer man något annat än nigiri och temaki kan ni sluta läsa nu, ni är ändå lyckligast med fjorton kylskåpskalla bitar med lax och räkor. Ett litet plus för att de har unagi på menyn för varma sommardagar. Deras fejk-koreanska meny kan man dock hålla sig borta från.
0 1 Från Sushikartan.se