Välj kartsajt: sushi

Senaste aktiviteter på Sushikartan (sid 976):

Visar:senaste recensionersenaste sushi-bilder  

  • Betyg: 22013-08-10, kl 21:14, om Yibin SushiYibin ligger i Sichuan trakten, känd för det godaste kinesiska köket, troligen även det bästa köket i hela världen. Varför en familj från Yibin då bestämmer sig för att laga sushi är för mig helt obegripligt. Kanske trodde man att de skulle dö av fattigdom eftersom svenskarna inte vill ha något annat än chili biffar och friterade bananer. Hursomhelst, så är deras sushi medioker: riset är för sött (troligen använder de socker istället för mirin och använder för lite salt och su, japanskt vinäger). Jag har ätit här ett par gånger som ett slags utlandsbistånd. Dock bättre än Ikki i gallerian

    5 10 Från Sushikartan.se
  • Betyg: 12013-08-10, kl 21:11, om Ikki FältöverstenDet är så dåligt att ni som gett det högre betyg än 1 kan sluta äta sushi, eller åtminstone sluta skriva recensioner för att vägleda andra. Ris, fisk, soja, meny ... allt är fel. Miso soppan innehåller hälften så mycket ajidashi och miso som det skall egentligen göra. Föreställ er en restaurang som serverar blåband soppa till förrätt, där ägarna har spätt ut den dubbelt för att spara pengar. Hans kunder märker ju ändå inte någon skillnad. Det finns än värre rykten om stället som började i konkursboet efter Fujiyama.

    7 2 Från Sushikartan.se
  • Betyg: 22013-08-10, kl 21:14, om Arigato Sushi WokTypiskt Roppongi derivat. Någon i köket måste ha jobbat på Roppongi och gör om tricket med sina släktingar. Om jag skall säga något snällt ... så är det inte Stockholms sämsta ställe.

    1 3 Från Sushikartan.se
  • Betyg: 32013-08-10, kl 19:27, om RoppongiRoppongi satte en standard för sushirestauranger i Stockholm under 90-talet. Har ni funderat över varför varenda sushihak i Stockholm serverar miso soppa först, eller bara insideout california rolls (det ni bönder kallar rullar med riset utåt)? För att Roppongi började med det, och då ingen svensk har varit närmare Japan än till Hantverkargatan så tror varenda stockholmare att det är så här det skall vara. Roppongi har utbildat varenda sushi-kock i Stockholm (och Mongoliet där många kockar kommer från) som startat eget. Har dock funderat över varför han döpte stället efter turistdisko-gettot.

    1 0 Från Sushikartan.se
  • Betyg: 32013-08-10, kl 21:15, om Restaurang AsahiStället ägs av kineser (well, som alltid med alla ställen i Stockholm) men de försöker. Vid första besöket hade riset kokats med för lite vatten (well, som alltid med alla ställen i Stockholm). Jag sade till om det och hade han ändrat receptet när jag hämtade mat en vecka senare. Nu har jag inte tid att utbilda kockar i Stockholm, men ett plus för att de lyssnade. Koreanska delen av menyn har jag inte vågat mig på, men varför måste alla ställen servera koreanska rätter som bibimbap och yakiniku/bulgogi? Lite som att gå till en toskansk restaurang och hitta hamburgare.

    1 4 Från Sushikartan.se
  • Betyg: 42013-08-10, kl 19:10, om Ki-MamaKi-mama är faktiskt en av de få ställen man kan beställa sushi från utan att bli förbannad. Beställer man något annat än nigiri och temaki kan ni sluta läsa nu, ni är ändå lyckligast med fjorton kylskåpskalla bitar med lax och räkor. Ett litet plus för att de har unagi på menyn för varma sommardagar. Deras fejk-koreanska meny kan man dock hålla sig borta från.

    0 1 Från Sushikartan.se
  • Betyg: 22013-08-10, kl 20:48, om Hattori Sushi DevilSom så många ställen i Stockholm vet de inte hur ris tillagas. Varför bekymra sig då om kryddad soja? Lär er grunderna innan ni börjar experimentera. Har ohyggligt svårt att respektera människor som tycker att stället är bra. Tydligen delar personalen samma känsla - de beter sig som misslyckade modeller som är på väg att begå folkmord på sina egna kunder.

    7 9 Från Sushikartan.se
  • Betyg: 12013-08-10, kl 20:55, om LjunggrenOk, det här är sorgligt. Beställde deras dragon-roll på rekommendation. Tempura friterade räkorna som ingår hade säkert stått en timme och blivit otjänligt. En herrans massa år sen åkte några amatörer från Stockholm till New York, snor ett par recept från Nobu, och öppnar sen ställen som Ljunggrens. Ni borde aldrig få öppna restaurang. Jag ogillar genuint människor som gillar ställen som Ljunggrens. Kände mig smutsig, billig, förnedrad - och ville ta en dusch efter måltiden.

    8 0 Från Sushikartan.se
  • Betyg: 32013-08-10, kl 18:55, om Akki SushiAkki gör så gott de kan av det ohyggligt usla grossistutbud av fryst fisk som alla restauranger jobbar med. Tidigare fick man koreansk kotchujang i miso-soppan, vilket jag gillar men det gör nog få japaner i övrigt.

    4 1 Från Sushikartan.se
  • Betyg: 22013-11-16, kl 22:58, om RåkulturNi som gillar Råkultur behöver fundera över om ni har några smaklökar kvar. Okay, ni vet inte hur sushi ska smaka, men måste ni basunera ut er okunskap på internet?

    17 5 Från Sushikartan.se