Betyg: 12013-08-10, kl 21:25, om SushihusetOk, jag skall vara ärlig. Jag hatar det här stället. Jag hatar glorifierade bönder som frekventerar stället på luncherna från reklambyråerna runtomkring. De som äter tonvis av ingefära med sin sushi, eller doppar det i en ocean av vidrig budget-soja. Samtidigt så förstår jag att de inte förtjänar bättre än så här. Innehåller alla de vanligaste felen som en sushi-restaurang i Stockholm begår likt en layoutmall som deras klientel klipper och klistrar efter deras lunch.
Betyg: 12013-08-10, kl 21:03, om East RestaurangUngefär lika färskt och inspirerande som en Mauro Scocco låt från 1992, vilket nog är året som kol-14 metoden daterar stället till. Att East fortfarande finns lyfter ordspråket ´sista idioten är ännu ej född´ till en vetenskaplig axiom. För det är verkligen riktigt dåligt oavsett om man beställer sushi, koreanskt eller thai. När recensenten före mig skriver att det är ´det godaste jag ätit´, måste det ju tyda på att man precis lämnat modersmjölken och nyss börjat med fast föda.
Betyg: 32013-08-10, kl 20:32, om Sushi Bar GinzaNär jag arbetade i närheten så åt jag deras chirashizushi ungefär en gång i veckan. Om ni läser mina andra recensioner så förstår ni att det är en komplimang när jag skriver att erfarenheten inte dödade mig eller mina smaklökar.
Betyg: 12013-08-11, kl 16:28, om Restaurang SamuraiJag ville bara skriva ett ord: Nej. Men tydligen måste recensioner bestå av minst trettio. Extra-minus för att man ibland ser den vietnamesiska ägaren dejta intet ont anande kvinnor i sin egen restaurang.
Betyg: 42013-08-10, kl 20:27, om Roppongi-SeikoenMannen som grundade Roppongi var aldrig en utbildad sushi-kock, utan en specialist på kameraoptik. Han har dock samlat många smakupplevelser från fusion-japanerna i USA som Nobu, Masa, Morimoto och Bond. Han visste nog vad han gjorde när han tog över Seikoen - svenskar faller ju pladask för en gnutta New York här hemma utan att behöva kliva ombord SK903. Miso-marinerad black cod med citrongräs är taget direkt från the Nobu Cookbook, ´ostron på vårt sätt´ råkar ju vara precis som Masas sätt. Seikoen förhåller sig till Nobu på samma sätt som fotografiet till konsten.
Betyg: 42013-08-10, kl 20:16, om Restaurang Blue Light YokohamaEnda stället vad jag vet som använder japanskt ris i sin sushi. Nu tycker jag av princip att izakaya-ställen ska hålla sig till sina enkla smårätter och sushi-restauranger skall bara servera sushi - men bor man i jordens ände får man leva efter devisen ´beggars cannot be chosers´ Ni som har gett ett högre betyg till en annan restaurang i Stockholm kan ju tänka om - om man inte känner skillnaden skall man kanske inte basunera ut det på internet.
Betyg: 12013-08-11, kl 16:36, om KoreanaStället drevs av en koreansk familj som också äger matbutiken intill. De serverade half-hyfsad/ohyfsad koreansk mat i försvenskad tappning. De sålde stället till ett gäng kineser (vilket för mig inte är ett problem) men som körde stället i de nedre sedimenten av botten, halvvägs genom jorden till landet de kommer ifrån. Undvik till varje pris. Det är inte så svårt förvisso, med tanke på att det är praktiskt omöjligt att få beställa här. Antigen är det slut på bord (deras flickvänner sitter och gäspar), slut på mat, eller så funkar inte kortläsaren = svart. Nästa gång tipsar vi skatteverket.
Betyg: 22013-08-10, kl 21:28, om Sushibar SolrosenEn av de få ställen i Stockholm som faktiskt ägs och drivs av en japansk hemmafru. Vägg i vägg med Japanska Torget, vilket är praktiskt. Nu lagar japanska hemmafruar aldrig sushi (det är ingen mat man lagar hemma på det sättet) så det borgar inte för något särskilt. Särskilt om man tvingas tänka att ´svenskar gillar lax, alltså säljer jag bara lax. Men så dumma svenskar är´. Det sista hittade jag på själv, men jag garanterar att vi japaner har alla tänkt tanken.
Betyg: 12013-08-10, kl 20:37, om Sushibar HokkaidoJag skrattar så jag dör varje gång jag passerar. Som alla kineser som driver sushihak så döpte de stället genom att blunda och peka på en karta över Japan - et voila, fingret hamnade på Hokkaido (som skrivs 北海道, och betyder nordhav). Skylten skrivet på kinesiska innehåller ett stavfel - genom att byta ut det första tecknet mot övre (上) får man en helt annan mening, nämligen Shanghais kommun. Är det medvetet så är det jätterolig humor. Är det omedvetet så är det tragiskt - än idag har jag aldrig träffat en kines med humor. Maten? Äter man här så har man släppt all form av självbevarelsedrift.
Betyg: 12013-08-10, kl 22:06, om Izakaya KOI
Detta kan vara ett av Europas sämsta restauranger. Pärlor för skåningar. Fy. Fy för skåningar.
0 6 Från Sushikartan.seBetyg: 12013-08-10, kl 21:25, om Sushihuset
Ok, jag skall vara ärlig. Jag hatar det här stället. Jag hatar glorifierade bönder som frekventerar stället på luncherna från reklambyråerna runtomkring. De som äter tonvis av ingefära med sin sushi, eller doppar det i en ocean av vidrig budget-soja. Samtidigt så förstår jag att de inte förtjänar bättre än så här. Innehåller alla de vanligaste felen som en sushi-restaurang i Stockholm begår likt en layoutmall som deras klientel klipper och klistrar efter deras lunch.
2 4 Från Sushikartan.seBetyg: 12013-08-10, kl 21:03, om East Restaurang
Ungefär lika färskt och inspirerande som en Mauro Scocco låt från 1992, vilket nog är året som kol-14 metoden daterar stället till. Att East fortfarande finns lyfter ordspråket ´sista idioten är ännu ej född´ till en vetenskaplig axiom. För det är verkligen riktigt dåligt oavsett om man beställer sushi, koreanskt eller thai. När recensenten före mig skriver att det är ´det godaste jag ätit´, måste det ju tyda på att man precis lämnat modersmjölken och nyss börjat med fast föda.
2 0 Från Sushikartan.seBetyg: 32013-08-10, kl 20:32, om Sushi Bar Ginza
När jag arbetade i närheten så åt jag deras chirashizushi ungefär en gång i veckan. Om ni läser mina andra recensioner så förstår ni att det är en komplimang när jag skriver att erfarenheten inte dödade mig eller mina smaklökar.
1 1 Från Sushikartan.seBetyg: 12013-08-11, kl 16:28, om Restaurang Samurai
Jag ville bara skriva ett ord: Nej. Men tydligen måste recensioner bestå av minst trettio. Extra-minus för att man ibland ser den vietnamesiska ägaren dejta intet ont anande kvinnor i sin egen restaurang.
3 5 Från Sushikartan.seBetyg: 42013-08-10, kl 20:27, om Roppongi-Seikoen
Mannen som grundade Roppongi var aldrig en utbildad sushi-kock, utan en specialist på kameraoptik. Han har dock samlat många smakupplevelser från fusion-japanerna i USA som Nobu, Masa, Morimoto och Bond. Han visste nog vad han gjorde när han tog över Seikoen - svenskar faller ju pladask för en gnutta New York här hemma utan att behöva kliva ombord SK903. Miso-marinerad black cod med citrongräs är taget direkt från the Nobu Cookbook, ´ostron på vårt sätt´ råkar ju vara precis som Masas sätt. Seikoen förhåller sig till Nobu på samma sätt som fotografiet till konsten.
5 1 Från Sushikartan.seBetyg: 42013-08-10, kl 20:16, om Restaurang Blue Light Yokohama
Enda stället vad jag vet som använder japanskt ris i sin sushi. Nu tycker jag av princip att izakaya-ställen ska hålla sig till sina enkla smårätter och sushi-restauranger skall bara servera sushi - men bor man i jordens ände får man leva efter devisen ´beggars cannot be chosers´ Ni som har gett ett högre betyg till en annan restaurang i Stockholm kan ju tänka om - om man inte känner skillnaden skall man kanske inte basunera ut det på internet.
5 2 Från Sushikartan.seBetyg: 12013-08-11, kl 16:36, om Koreana
Stället drevs av en koreansk familj som också äger matbutiken intill. De serverade half-hyfsad/ohyfsad koreansk mat i försvenskad tappning. De sålde stället till ett gäng kineser (vilket för mig inte är ett problem) men som körde stället i de nedre sedimenten av botten, halvvägs genom jorden till landet de kommer ifrån. Undvik till varje pris. Det är inte så svårt förvisso, med tanke på att det är praktiskt omöjligt att få beställa här. Antigen är det slut på bord (deras flickvänner sitter och gäspar), slut på mat, eller så funkar inte kortläsaren = svart. Nästa gång tipsar vi skatteverket.
6 5 Från Sushikartan.seBetyg: 22013-08-10, kl 21:28, om Sushibar Solrosen
En av de få ställen i Stockholm som faktiskt ägs och drivs av en japansk hemmafru. Vägg i vägg med Japanska Torget, vilket är praktiskt. Nu lagar japanska hemmafruar aldrig sushi (det är ingen mat man lagar hemma på det sättet) så det borgar inte för något särskilt. Särskilt om man tvingas tänka att ´svenskar gillar lax, alltså säljer jag bara lax. Men så dumma svenskar är´. Det sista hittade jag på själv, men jag garanterar att vi japaner har alla tänkt tanken.
3 1 Från Sushikartan.seBetyg: 12013-08-10, kl 20:37, om Sushibar Hokkaido
Jag skrattar så jag dör varje gång jag passerar. Som alla kineser som driver sushihak så döpte de stället genom att blunda och peka på en karta över Japan - et voila, fingret hamnade på Hokkaido (som skrivs 北海道, och betyder nordhav). Skylten skrivet på kinesiska innehåller ett stavfel - genom att byta ut det första tecknet mot övre (上) får man en helt annan mening, nämligen Shanghais kommun. Är det medvetet så är det jätterolig humor. Är det omedvetet så är det tragiskt - än idag har jag aldrig träffat en kines med humor. Maten? Äter man här så har man släppt all form av självbevarelsedrift.
8 9 Från Sushikartan.se