Betyg: 52009-01-26, kl 15:03, om SushibarenDet är lätt att missa denna lilla sushibar när man kör förbi med bil. Har man väl letat sig dit är det ett ställe de flesta skulle sätta ut på kartan.
Nästan hela deras meny är unik och man behöver inte vara rädd för att prova de som finns att erbjuda. När kön är kort är de inte rädda för erbjuda experimentell sushi utöver det som finns på menyn. De har utan tvekan den godaste sushin jag ätit i Sverige. Speciellt skulle jag rekommendera deras äggomelett-sushi som serveras utan ris. Deras ål och sättet de använder ruccola är till min fulla belåtenhet.
Betyg: 42015-05-23, kl 17:44, om SamuraiSamurai - (uppdaterad) Likt många små sushibarer i Japan erbjuds höga stolar och bord uppsatta längs med väggarna som knappt är djupa nog för att man ska få plats med en tidning. Chirashizushi har lagts till på meny men te saknas fortfarande.
Bra ris med tydlig smak. Laxen, tonfisken och vitfisken är klart över medelvärdet även om kvaliten kan variera något. Garin brukar vara god och lika så avokadon.
Betyg: 12009-02-14, kl 19:02, om Sumi SushiJag hamnade på denna restaurang eftersom vi var sugna på sushi och alla andra ställen verkade vara stängda. Jag var nära att ge mig på en springnota när jag såg de färdigrullade bitarna plockas fram från fatet där de legat under en bit plastfolie.
Bitarna är ansträngande både fysiskt och smakmässigt att trycka i sig. Även ifall man försöker bita av dem är det väldigt krongliga att äta. Tiden man sparar på att sushin är färdigrullad tappar man på hur lång tid de tar att tugga och svälja.
Betyg: 32009-01-26, kl 13:38, om Eest Restaurang och SushibarStället ger ett väldigt seriöst och lyxigt intryck. De var vinsten i sushi SM 2006 som fick mig att prova denna restaurang.
Upplägget är lyxigt men smaken är ganska tråkig. Alla bitarna var ganska standard och de hade inget unikt för dagen. Detta ställe borde fundera lite mer över vad det är de satsar på istället för att leve på gamla meriter.
Betyg: 52009-01-26, kl 13:32, om Futomaki SushibarTyvärr har jag bara fått tillfälle att besöka detta ställe en enda gång. Stället är ganska litet och anonymt och ger lätt ett skeptiskt första intryck. Menyn omfattar många varianter av nigiri men det är inte alltid alla varianter på fisk finns hemma.
Utan minsta tvekan har de det godaste sushiris jag smakat i Sverige. Även en nigiri med något så enkelt som en sockerböna kan slå en med häpnad på detta ställe.
Jag längtar till nästa tillfälle jag är förbi Borås.
Betyg: 32009-01-26, kl 13:25, om HaiVäldigt imponerande och färgrik meny som även finns tillgänglig via deras hemsida. Personalen ger intryck av att vara ganska förvirrad och aningen snobbiga.
Sushin är noggrant rullad och utan för mycket konstigheter. Riset kan betraktas som lite tråkigt. Ger man sig tid att prova sig igenom hela deras omfattande sortiment är detta förmodligen ett bra ställe för att kunna beställa sin favoritsushi.
Betyg: 22010-03-07, kl 17:51, om TabemonoNågon gång kring 2008 försvann de sista spåren av den ursprungliga ägaren. Tidigare var detta ställe utan tvekan det bästa stället för sushi i Lund (och för riktigt länge sedan det enda stället).
Sushin man kan få nuförtiden känns snabbt ihopkastad och utan konstigheter. Riset är kallt och tråkigt och flera fiskbitar känns blöta som om de nyligen blivit snabbtinade. Det går att få te serverat men det är ingen höjdare.
Betyg: 32009-06-23, kl 19:12, om WasabiDe verkar anstänga sig för att ha en spännade meny men glömer helt bort att de flesta är mest intresserade av sushi. Det enda sättet att med säkerhet få något annat än räkor, lax och fejk krabba är att beställa bitar parvis. Riset är ibland ganska torrt och övrig kvalite varierar mycket från dag till dag.
Betyg: 12009-01-26, kl 14:03, om Zen Sushi & TeaJag rekommenderar besökare att beställa så udda saker som möjligt från menyn. Detta minskar risken för att maten plockas från faten med färdigrullade bitar. Detta tricket fungerar inte vid lunchtid då man är tvungen att beställa från lunchmenyn (dvs sådant som är färdigrullat).
De serverar konsekvent sushi med torrt och kylskåpskallt ris. Miso-soppan är den tråkigaste jag någonsin smakat.
Betyg: 52009-01-26, kl 15:03, om Sushibaren
Det är lätt att missa denna lilla sushibar när man kör förbi med bil. Har man väl letat sig dit är det ett ställe de flesta skulle sätta ut på kartan.
2 3 Från Sushikartan.seNästan hela deras meny är unik och man behöver inte vara rädd för att prova de som finns att erbjuda. När kön är kort är de inte rädda för erbjuda experimentell sushi utöver det som finns på menyn. De har utan tvekan den godaste sushin jag ätit i Sverige. Speciellt skulle jag rekommendera deras äggomelett-sushi som serveras utan ris. Deras ål och sättet de använder ruccola är till min fulla belåtenhet.
Övrigt: Svårt att parkera bil i närheten.
Betyg: 32009-01-26, kl 14:49, om Sachi Sushibar
Något vågad meny men inga ovanliga fiskar.
0 2 Från Sushikartan.seDe flesta bitar smakar helt ok men det är inget som sticker ut. Riset kan upplevas som något torrt.
Betyg: 42015-05-23, kl 17:44, om Samurai
Samurai - (uppdaterad) Likt många små sushibarer i Japan erbjuds höga stolar och bord uppsatta längs med väggarna som knappt är djupa nog för att man ska få plats med en tidning. Chirashizushi har lagts till på meny men te saknas fortfarande.
0 0 Från Sushikartan.seBra ris med tydlig smak. Laxen, tonfisken och vitfisken är klart över medelvärdet även om kvaliten kan variera något. Garin brukar vara god och lika så avokadon.
Betyg: 12009-02-14, kl 19:02, om Sumi Sushi
Jag hamnade på denna restaurang eftersom vi var sugna på sushi och alla andra ställen verkade vara stängda. Jag var nära att ge mig på en springnota när jag såg de färdigrullade bitarna plockas fram från fatet där de legat under en bit plastfolie.
2 2 Från Sushikartan.seBitarna är ansträngande både fysiskt och smakmässigt att trycka i sig. Även ifall man försöker bita av dem är det väldigt krongliga att äta. Tiden man sparar på att sushin är färdigrullad tappar man på hur lång tid de tar att tugga och svälja.
Betyg: 32009-01-26, kl 13:38, om Eest Restaurang och Sushibar
Stället ger ett väldigt seriöst och lyxigt intryck. De var vinsten i sushi SM 2006 som fick mig att prova denna restaurang.
1 0 Från Sushikartan.seUpplägget är lyxigt men smaken är ganska tråkig. Alla bitarna var ganska standard och de hade inget unikt för dagen. Detta ställe borde fundera lite mer över vad det är de satsar på istället för att leve på gamla meriter.
Betyg: 52009-01-26, kl 13:32, om Futomaki Sushibar
Tyvärr har jag bara fått tillfälle att besöka detta ställe en enda gång. Stället är ganska litet och anonymt och ger lätt ett skeptiskt första intryck. Menyn omfattar många varianter av nigiri men det är inte alltid alla varianter på fisk finns hemma.
1 0 Från Sushikartan.seUtan minsta tvekan har de det godaste sushiris jag smakat i Sverige. Även en nigiri med något så enkelt som en sockerböna kan slå en med häpnad på detta ställe.
Jag längtar till nästa tillfälle jag är förbi Borås.
Betyg: 32009-01-26, kl 13:25, om Hai
Väldigt imponerande och färgrik meny som även finns tillgänglig via deras hemsida. Personalen ger intryck av att vara ganska förvirrad och aningen snobbiga.
0 2 Från Sushikartan.seSushin är noggrant rullad och utan för mycket konstigheter. Riset kan betraktas som lite tråkigt. Ger man sig tid att prova sig igenom hela deras omfattande sortiment är detta förmodligen ett bra ställe för att kunna beställa sin favoritsushi.
Betyg: 22010-03-07, kl 17:51, om Tabemono
Någon gång kring 2008 försvann de sista spåren av den ursprungliga ägaren. Tidigare var detta ställe utan tvekan det bästa stället för sushi i Lund (och för riktigt länge sedan det enda stället).
0 4 Från Sushikartan.seSushin man kan få nuförtiden känns snabbt ihopkastad och utan konstigheter. Riset är kallt och tråkigt och flera fiskbitar känns blöta som om de nyligen blivit snabbtinade. Det går att få te serverat men det är ingen höjdare.
Betyg: 32009-06-23, kl 19:12, om Wasabi
De verkar anstänga sig för att ha en spännade meny men glömer helt bort att de flesta är mest intresserade av sushi. Det enda sättet att med säkerhet få något annat än räkor, lax och fejk krabba är att beställa bitar parvis. Riset är ibland ganska torrt och övrig kvalite varierar mycket från dag till dag.
1 1 Från Sushikartan.seÖvrigt: ´Gone fishing´ på söndagar.
Betyg: 12009-01-26, kl 14:03, om Zen Sushi & Tea
Jag rekommenderar besökare att beställa så udda saker som möjligt från menyn. Detta minskar risken för att maten plockas från faten med färdigrullade bitar. Detta tricket fungerar inte vid lunchtid då man är tvungen att beställa från lunchmenyn (dvs sådant som är färdigrullat).
3 1 Från Sushikartan.seDe serverar konsekvent sushi med torrt och kylskåpskallt ris. Miso-soppan är den tråkigaste jag någonsin smakat.