Välj kartsajt: sushi

Shimadas Sushiakademi

4.1 i snittbetyg (78)

Sushiakademi och sushiskola i Borås. Här kan du gå en kurs i att göra sushi, gå på sushiprovning eller japansk afton. Har även catering.

Adress: Yxhammarsgatan 8, 50331 Borås
Tel: 033-226620
Recensera detta sushi-ställe...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av detta sushi-ställe (sid 8):

Sortera efter:RelevansDatum Betyg

  • Betyg: 5Har bott i Japan för några år sen och tycker sushin här är mycket bra! Åker gärna från Göteborg till Borås för att äta här igen. Har periodvis riktig Japan-abstinens och det här är bland det närmaste man kan komma. Köper inte det som vissa andra satsar på - gigantiska, vinägerindränkta risbollar med en strimma fisk. Sushin här är vacker att se på och kommer i lagom stora bitar. Sedan tyckte jag den vegetariska tomat-nigirin och skink-makin var jättegoda! Sushi betyder faktiskt ´vinägerkryddat ris´ och inte fisk. Sushisalladen var fräsch och väldigt god! Fin lokal och väldigt trevlig personal!

    1 0 2008-08-14 kl. 20:22
  • Betyg: 5enjoyed a piece of Japan while in Boras. Friendly service and tasty fresh sushi...try the restaurant and you will be a sushi lover!

    1 0 2008-08-12 kl. 06:14
  • Betyg: 5Coola varianter, inte bara torra saker som smörfisk och sur aka maguro. blä. Har gjort det bra med marinerad tonfisk, inte långt från chuutoro.

    Det känns som jag kommer till en trevlig resturang i Japan med den fina intriöre...

    Jag är såld, har varit på många hak, men detta är ett av de jag gillar allra bäst. Hoppas ni hittar dit nån gång :)

    1 0 2008-08-03 kl. 19:29
  • Betyg: 5Borås hittills enda sushirestaurang med japansk ägare och kock! Skillnaden märks inte bara på smaken utan även i atmosfären, känslan och i de små detaljerna. Fantastiskt! Vem vill ha en kopia när man kan få äkta vara?

    1 0 2008-07-22 kl. 04:21
  • Betyg: 5Det här är ett äkta sushi ställe på japanska! Som japansk är jag riktigt glad att jag egentligen kan smaka den japanska sushin i Sverige. Ställen är väldigt mysig, nigiri med marinerad tonfisk är speciellt gott, kocken är jättetrevlig! toppen!

    1 0 2008-07-22 kl. 06:34
  • Betyg: 5Sushisalladen är mycket god!!!!! Jag är inte så förtjust i sushi generellt men den salladen, som förresten är unik, är något alldeles extra. Även förrätts-soppan var mycket god. Restaurangmiljön är stilren och samtidigt mycket personlig vilket gör att det är inbjudande att slå sig ner och äta. Restaurangägaren är genom sin personlighet, vänlighet, humor, mod och engagemang mycket lämplig för sin uppgift. Hennes kreativa sida att våga sätta samman nya smaker såväl som laga traditionell japansk mat är klockren här!

    1 0 2008-07-22 kl. 06:38
  • Betyg: 4Väldigt god sushi, och den var riktigt ´vacker´ att se på. (kan man säga så om mat?)

    Jag har ätit sushi på många olika ställen och detta är helt klart ett av de bästa.

    Lokalen är fin och hela atmosvären är mycket genuin.

    Mami som driver Shimadas Sushiakademi kommer nog att få väääldigt mycket att göra när kunderna strömmar till, vilket jag är säker på att de gör.

    1 0 2008-07-22 kl. 08:01
  • Betyg: 5Jag gillar konceptet. Känns äkta och naturligtvis smakar allt toppen. Den totala upplevelsen optimeras av det faktum att allt är genomtänkt och kärleksfullt levererat. Så långt ifrån det överetablerade försvenskade löpande band-koncepten som man hittar på många andra ställen... har prövat en gång men kommer att komma tillbaka många gånger... Your best friend

    1 0 2008-07-21 kl. 20:24