Välj kartsajt: sushi

Hattori Sushi Devil

3.9 i snittbetyg (153)

En mycket omtyckt och lyxig japansk restaurang som har över 20 fisksorter på sushimenyn såväl som japanska varmrätter och Izakaya, japanska tapasrätter, som med fördel förtärs i bardelen tillsammans med en japansk cocktail eller öl! Hattori håller sig nära sushins grundkoncept med att det ska vara så färskt som möjligt och fisken skärs upp först vid beställning. Vid sidan av de vanligare sushivarianterna, har Hattori även blivit kända för sina smakkombinationer i sina lite udda makirullar. Restaurangen strävar efter att associeras med innovativ lyxsushi och nya smakupplevelser. I ny regi sedan december 2009 och från och med september 2011 med ett nytt japanskt varmkök med fler sittpatser, stor cocktail och champagnebar och loungedel.

Adress: Tegnergatan 43 , Drottninggatan 85, 11161 Stockholm
Tel: 08-224400
Recensera detta sushi-ställe...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av detta sushi-ställe (sid 2):

Sortera efter:RelevansDatum Betyg

  • Betyg: 5Mycket bra sashimi. Favoritbiten var escolar som var perfekt skuret, mör och len. Hög kvalité på råvarorna förrutom då förstås den alltför vanliga neonrosa tonfisken och även Hamachin. Det finns mkt bättre varianter av båda sorterna, som endast beror på hur varorna hanterats hos leverantörerna. Skulle själv lägga Sushi Devil i kategorin snabbsushi av den bättre skolan. Lyxsushi är att ta i. Perfekt ris.

    1 3 2011-04-16 kl. 06:53
  • Betyg: 4Trevlig presentation, snygga bitar, god smak. Lagom stora bitar. Lite i dyraste laget kanske. Det märks att HSD har höga ambitioner och satsar på kvalitet. Intressant att utforska då vi inte har någon sushi över huvud taget av den här kalibern i Sveriges fiskehuvudstad Göteborg längre. Märkligt att man måste transportera fisken till andra sidan landet - Sthlm - för att de skall klara av att anrätta den ordentligt. Inte ´internationell klass´ men ändå mycket bra.

    2 2 2009-07-06 kl. 19:43
  • Betyg: 4Här har vi favoriten i staden. Bitarna är en fröjd för gom och öga. Här har jag aldrig blivit missnöjd, men gå inte hit på lunchen då det kan ta tid att få sin sushi, eftersom den skärs upp à la minute. Utbudet är bättre än hos de flesta andra och priset är inte mycket över medel. Hattori får nästan 5:a, fast då krävs ett ännu lite mer avancerat utbud och då menar jag de lite dyrare sorterna. Lull-lullet på bitarna kanske kunde minskas också. Det räcker med bra och färsk fisk på en bra nigiri. De bästa sushiställen jag varit på ute i världen har varit förvånansvärt enkla.

    1 0 2009-05-24 kl. 19:23
  • Betyg: 2Sorry, men jag gillade faktiskt inte sushin. Den var näst intill smaklös, men helt klart ätlig. Kanske hade jag otur, eftersom det här stället rekommenderas av många.

    0 0 2010-04-29 kl. 22:05
  • Betyg: 2Otroligt vackra å nästan estetiskt fullfjädrad på tallrikarna...
    Men tyvärr skenet kan ibland bedra liksom hos många andra sushiställen runtom stan....
    Väldigt smaklösa maki-rullar och skrättretande småa i förhållande till det priset vi får pröjsa för då, inget bra!

    Lång väntan pga all dessa övergarnerade kluddar på tallrikarna tar tid att utföras då....krånglig koncept med beställandet som jag minns och bitvist suriga miner, var glada istället att vi betalar eran löner!

    Alltför mycket ´torra´ kryddor på bitarna som tar över smakerna och risk för hostattacker hos dom känsliga för kryddor!

    2 6 2013-07-18 kl. 15:02
  • Betyg: 3De försöker nå Akkis höjder men når bara lite mer än halvägs.

    0 1 2010-08-18 kl. 04:57
  • Betyg: 4Hantverket är mycket bra. Fisken skärs opp när beställningen görs. Rätt storlek på bitarna.
    Inte helt olik Samba eller Tezukuri vad gäller upplägg, kvalitet och smak.
    Uppdaterat betyg sedan jag börjat uppskatta kryddad sushi.

    1 1 2010-07-02 kl. 14:35
  • Betyg: 5Ett av stans bästa ställen. Hög klass på råvarorna, men det toppas till en ytterligare nivå pga lite roligare fyllning i maki samt garnering på nigiri. Grymt bra.

    0 0 2011-06-10 kl. 23:59
  • Betyg: 4Killar med ambitioner och stolta över sitt hantverk ! Vissa bitar imponerade faktiskt, jag diggade även dessert makin ! haha, ett slag under bältet indeed. Jag får slå tillbaka med min sockrade lax ! Hela konceptet med den sköna loungebaren för en drink mittemot på andra sidan av sushi devil gör detta stället en av dom bättre i Sthlm. Allt va perfekt skuret och jag klantar dom inte för kreativiteten. Han som äger detta är en riktig bizniz man ! hehe ! Hoppas vi kan slå huvven i framtiden ;)

    0 0 2011-03-24 kl. 23:17
  • Betyg: 5Här får man sushi som tillreds med extra känsla för detaljerna! Bra råvaror och attention to detail är det som utmärker riktigt bra sushi. Hattori har även spännande maki-rullar. Det är ganska dyrt med det är det värt. Lokalen är liten och det finns ingen toalett. Ett bra tips på sommaren är att ta takeaway och äta uppe i Tegnerlunden (ett kvarter bort).Skylten. 14 bitars. Estetiskt och delikat. Lunchmenyn.

    0 0 2008-07-29 kl. 14:23

De som går hit besöker även:

   Samba Sushi
2449 meter bort
   Sushi Room
1292 meter bort
   East Restaurang
966 meter bort
   HOZE Restaurant
Göteborg
   Restaurang Kokyo
814 meter bort
   Shogun Restaurang
1604 meter bort