Välj kartsajt: sushi

Tabemono

2.8 i "vägt snittbetyg" (4)

OBS! Detta ställe har stängt ner och är därför inte längre sökbart på Sushikartan. Vi sparar dock stängda ställen i databasen, för dess historiska betydelse. Tabemono i centrala Lund är Skånes äldsta japanska restaurang. Tabemono serverar såväl varma som kalla läckerheter från det japanska köket. Restaurangen syns inte från Vårfrugatan utan ligger undangömd på husets innergård vilket gör att omgivningen känns lugn och avslappnad.

Adress: Vårfrugatan 8, 22350 Lund
Tel: 046-159141
Recensera detta sushi-ställe...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av detta sushi-ställe (sid 2):

Sortera efter: Relevans Datum Betyg

  • Betyg: 5Maten och servicen är i toppklass. Mycket god sushi och nu även buffe med både sushi och varma rätter som lunch. Kan varmt rekommenderas!

    0 0 2012-11-29 kl. 19:08
  • Betyg: 4Beställde Maki och blev upplyst att det tar lite tid för de ska laga till pannkakan. Och det var absolut värt att vänta. Mitt sällskap åt teriyakimarinerade kycklingspett, med generös grönsakshög som var skuren i rolig pommesfritesform. Jag åt vegetariska vårrullar som serverades med en skojig sallad med mycket saltsmak. Också skuren i roliga former.
    Tog ett glas vitt vin, husets, som var friskt och gott.
    Totalt för oss betalade jag 378 kr, då ingick även två glas vin och en ramlösa.

    9 0 2012-10-20 kl. 12:08
  • Betyg: 5Vad är det för påhitt Linus? Är du från en annan planet? Tabemono har den bästa riset och restaurangen kompromissar inte med kvalité...

    Väldigt prisvärt & mysigt. Jag äter där så ofta jag kan med tanke på bättre D-vitaminkälla som är så prisvärt är svårt att få någon annan stans!

    11 2 2012-03-12 kl. 13:04
  • Betyg: 5Bra ställe, bra stämning samt kvalitet på maten.
    mkt prisvärt.

    11 0 2011-11-20 kl. 21:58
  • Betyg: 5Har hämtat 2-3 portioner sushi o tempura här ca 1 gång/mån det senaste året. Aldrig problem med väntan om man ringer en kvart före. Något dyrare än andra, men mycket prisvärt. Idealiskt att ta till när det är min tur att fixa middan hemma!

    13 0 2011-02-08 kl. 14:03
  • Betyg: 1Jag vet knappt vart jag ska börja? Först och främst tog det 45 minuter att få in sashimin på bordet, vilket bara det är helt ofattbart när det knappt var några gäster. Hur vida det var personalens fel eller om det tar så långt att tina fryst fisk vet jag inte. När väl maten stod på bordet tog det ytterligare 10 minuter innan vi fick soppan, känns lite som fel ordning men men. Fisken var helt okej förutom för tonfisken, usch! När vi slutligen ska betala så visar det sig att det ljumna vattnet kostade 5 kronor samt att dem inte slog in något på kassan gör att betyget blir därefter! uselt!

    1 16 2010-05-01 kl. 19:15
  • Betyg: 4Tabemono har historik. En gång i tiden fantastisk sushi, sedan försvann den ägaren och stället misköttes abnormt. Nu senaste året så är där nya ägare igen.

    Sushin håller numera ganska bra kvalité igen, men med väldigt lite utsvävningar. Det är hejdundrans bra lunchrestaurang om man gillar enkel standardsushi - typ nigri med lax, men jag vet inte om de reder ut en bra middag med sushi.

    Personalen är jättevänlig och väldigt omtänksam. På det hela taget är jag partiskt plus även om det är lite enkelt och standard.

    6 1 2010-04-09 kl. 18:45
  • Betyg: 1Jag var där igår och går aldrig mer dit! Fesljummet kranvatten (för en femma!) och mikrad (!), smaklös misosoppa (för en tjuga!) kan jag vara utan. Dessutom glömde de bort min yakisoba-beställning och tro mig, jag var mycket tydlig. Jag fick inte ens en ursäkt och inte kunde de språket heller. Dessutom var yakisoban slabbig och sliskig. Det var ingen valuta för pengarna, både servicen och maten var undermålig. Tyckte också väldigt synd om den alldeles för stora akvariefisken (stor som en abborre) i det alldeles för smutsiga och trånga akvariet. Jag hoppas dock att den inte blir sushi.

    1 5 2010-04-09 kl. 15:21
  • Betyg: 2Någon gång kring 2008 försvann de sista spåren av den ursprungliga ägaren. Tidigare var detta ställe utan tvekan det bästa stället för sushi i Lund (och för riktigt länge sedan det enda stället).

    Sushin man kan få nuförtiden känns snabbt ihopkastad och utan konstigheter. Riset är kallt och tråkigt och flera fiskbitar känns blöta som om de nyligen blivit snabbtinade. Det går att få te serverat men det är ingen höjdare.

    0 4 2010-03-07 kl. 17:51
  • Betyg: 4Mycket god Yakisoba! Har inte ätit här på kvällen eller testat deras sushi, men kommer definitivt gå hit för mer Yakisoba. Även Misosoppa, som jag inte brukar vara förtjust i, smakade bra här.

    3 1 2009-12-26 kl. 17:51

De som går hit besöker även:

   Zen Sushi & Tea
271 meter bort
   Bamboo city
Malmö
   Hai
Malmö