Välj kartsajt: sushi

Rå Epok

2.5 i "vägt snittbetyg" (3)

OBS! Detta ställe har stängt ner och är därför inte längre sökbart på Sushikartan. Vi sparar dock stängda ställen i databasen, för dess historiska betydelse. Nu är det slut med importerad och odlad fisk. Här serveras det ingen traditionell sushi, fokus ligger på lokala och miljövänliga råvaror. Både fisk och vilt från trakten serveras i traditionell skånsk miljö.

Adress: Klostergatan 7, 22222 Lund
Tel: 046-2113030
Recensera detta sushi-ställe...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av detta sushi-ställe (sid 2):

Sortera efter:RelevansDatum Betyg

  • Betyg: 3Tunna lax-substitut som smakade typ lax. Torsk och annan vit fisk lite behandlad vilket jag gissar måste till för att det ska smaka (gott) öht. Fisk- i stället för miso-soppa, inget att hetsa upp sig för imo. Riset tjänligt men lite hårt och mörkt (tvätta?). Ena sortens rulle lite fuskad med med halvgammal röd fisk (röding?) i, gammal fisk smakar gammal även om den är miljövänlig. Kändes totalt sett inte riktigt som sushi utan mer som en fisk/räk-röra man skulle kunna få i en baguette. Trea i betyg, känner inget behov av ett återbesök men kan äta där om så krävs. Teet gott men glasen smutsiga.

    6 7 2010-03-29 kl. 16:55
  • Betyg: 4Åt en 30 bitars och det var fint upplagt på ETT fat vilket är väldigt positivt, normalt sett så brukar det bli serverat på 2 fat. Att få det på 2 fat drar ner betyget.
    Roligt upplägg med sushi på skånska, bra kvalitet på fisken. Bra smak på riset dock torrt, det drar av 1 stjärnor. Dock lite trist inredning, men maten väger upp.

    Kommer jag äta där igen, ja har jag 2 kvällar i Lund så blir en av dem där.

    3 4 2013-11-18 kl. 17:13
  • Betyg: 4Bra personal, annorlunda ställe, centralt och bra. Sushin då? Ja den är makalöst bra, snäppet mer ekologisk och minst sagt originell :)

    2 4 2011-05-26 kl. 13:44
  • Betyg: 3Roligt med lite innovativa kombinationer på sushi, tyvärr alldeles för tam i smaken. Inte värd det höga priset! Senaste gångerna jag varit där så har det luktat fruktansvärt illa inne i restaurangen, så jag rekommenderar inte att sitta där och äta. Behöver en jämnare kvalitet, det är svårt att betygsätta när standarden är så olika från gång till gång. Ibland är det jättebra, men ibland är riset alldeles för grötigt eller torrt och fisken åt det sega hållet. För mycket purjolöksgarnering, men det är ju en smaksak. Stället har potential men har nog inte hittat riktigt rätt ännu.

    4 6 2014-05-24 kl. 19:02
  • Betyg: 2Hade höga förväntningar på rå epok. Lämnade dock mycket att önska, tama smaker, dyrt, och små bitar. Hoppas dom hade en dålig dag för det var långt ifrån Lunds bästa sushi

    6 1 2016-05-26 kl. 12:10
  • Betyg: 4Kanonsushi, kul med de lokala fiskarna bla torsk.

    1 6 2012-03-20 kl. 21:52
  • Betyg: 5Spännande sushi med nytänk och närproducerade råvaror. Hoppas det är ett ställe som klarar av att hålla den höga klassen!

    3 4 2010-03-15 kl. 12:26
  • Betyg: 5Detta var bra. Riktigt bra. Var och åt middag mer min fru och vi delade på 30 bitar. Riset smakade fantastiskt gott, lagom temperatur och bra vinägerton.
    De hade ett helt annat utbud av fisk än man är van vid, då de bara serverar svenska miljövänliga fiskar. Men oj vad gott det var. Favoriten var gös eller röding, två för mig nya ´sushifiskar´.
    En annan trevlig detalj var att kocken själv kom ut och berättade vad allting var. Bitarna var komponerade med lite eftertanke och toppingarna passade bra ihop med fiskarna. Dessutom riktigt överkomliga priser.
    Mig ser ni mer av!!!

    1 5 2011-06-10 kl. 22:42
  • Betyg: 5Har ätit här många gånger och det är vår absoluta favorit vad gäller sushi! Mycket trevlig personal som alltid ger en presentation av vilka fiskar/skaldjur som använts och vad sushin är garnerad med. Brukar ta Salemadsfadet och senaste besöket fick vi en positiv överasskning: många nya spännande smaker i ´rullarna´. Jättejättegott! Rejält tilltagna bitar. Väldigt god fisksoppa och wakame! Detta i kombination med deras koncept gör Rå Epok till en oslagbar favorit!

    2 6 2012-03-02 kl. 17:31
  • Betyg: 4Nytänk på den vanliga sushin! God fisksoppa (istället för Miso), bitarna var perfekta i storleken, trevlig personal osv. Är tyvärr inte så förtjust i persilja som de har i vissa makirullar men i övrigt var det gott! Lite dyrare, lite mer exklusivt.

    0 6 2012-01-03 kl. 22:11

De som går hit besöker även:

   sushi2go
829 meter bort
   Akki Sushi
Stockholm
   Samba Sushi
Stockholm
   Handelsbaren
Åhus